Εισαγωγή

Έχετε εντοπίσει το σπίτι των ονείρων σας και, πλέον, πέραν από κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες το μόνο που χρειάζεται για να το κατοικήσετε είναι η μετακόμιση; Καταρχάς, το πρώτο που θέλαμε να σας συγχαρούμε για τις προσπάθειες που καταβάλατε μέχρι τώρα. Δευτερευόντως, θα θέλαμε να σας τονίσουμε, ότι στο άκουσμα του τελευταίου αυτού βήματος που απομένει, δεν χρειάζεται να σας πιάνει πανικός. Είναι μια διαδικασία μεν, η οποία απαιτεί χρόνο και μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να αποδειχθεί απρόβλεπτη λόγω ενδεχόμενων ζημιών ή απωλειών, αν ακολουθήσετε με ευλάβεια όλα τα παρακάτω βήματα που σας προτείνουμε κατά την πραγματοποίησή της, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα δε.

#A. Οργανωθείτε εξ’ αρχής

Η λέξη «κλειδί» σε μια επιτυχημένη μετακόμιση είναι η οργάνωση. Αν γίνει σωστά, εξασφαλίζεται ασφαλέστερη μετάβαση των πραγμάτων σας στη νέα σας κατοικία. Δύο από τις συμβουλές μετακόμισης που έχουν ιδιαίτερη σημασία είναι το σωστό πακετάρισμα και η καταγραφή των αντικειμένων.

1. Σωστό πακετάρισμα για μετακόμιση

μετακόμιση πακετάρισμα

Σε περίπτωση που αναλάβετε οι ίδιοι το πακετάρισμα, θα ήταν συνετό να ακολουθήσετε μια σειρά από βήματα που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Αρχικά, θα προτείναμε να ασχοληθείτε με το πακετάρισμα του περιεχομένου κάθε δωματίου ξεχωριστά. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα βοηθηθείτε σημαντικά όταν έρθει η στιγμή να αποσυσκευάσετε στον νέο προορισμό σας. Σε αντίθετη περίπτωση, ενδέχεται να επικρατήσει χάος, το οποίο θα χρειαστεί αρκετές ώρες για να διορθωθεί. Επίσης, θα ήταν καλό να πακετάρετε μερικές κούτες την ημέρα, για να έχετε προβάδισμα κατά την τελική μετακόμιση.

Συγκεκριμένα, ένα από τα σημαντικότερα βήματα μετακόμισης που συστήνουμε ιδιαίτερη προσοχή αφορά τα εύθραυστα ή πολύτιμα αντικείμενα. Είμαστε σίγουροι ότι δε θα θέλατε να διακινδυνεύσετε την ακεραιότητα του αγαπημένου σας βάζου ή μιας κορνίζας που έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εσάς. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, τα αντικείμενα αυτά να τα φροντίσετε και να τα προστατέψετε. Το πακετάρισμά τους απαιτεί επιμέλεια. Η μεταφορά τους είναι προτιμότερο να πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερα προσοχή, μια και μοναδική φορά, χωρίς να είναι διασκορπισμένα σε πολλές κούτες μαζί με τα υπόλοιπα πράγματά σας. Πολλές μετακινήσεις, σημαίνουν μεγαλύτερο κίνδυνο σε φθορά ή απώλεια.

Το πακετάρισμα εύθραυστων ή πολύτιμων αντικειμένων απαιτεί επιμέλεια, ενώ η μεταφορά τους πρέπει να γίνεται μια και μοναδική φορά για να μειώνεται ο κίνδυνος ζημιών.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφραγίσει επαρκώς τις κούτες, ειδικότερα το κάτω μέρος τους. Πολλές ζημιές προκύπτουν από πρόχειρο ή ελλιπές σφράγισμα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τυχόν ζημιές από ενδεχόμενο άνοιγμα κατά τη μετακίνηση. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινίες ξεχωριστού χρώματος για ομαδοποίηση και γρηγορότερη οπτική αναγνώριση. Για παράδειγμα, οι κούτες που περιέχουν αντικείμενα, σκεύη και έπιπλα της κουζίνας μπορούν να σφραγιστούν με ταινία κίτρινου χρώματος, ενώ για το σαλόνι μπορείτε να επιλέξετε μπλε χρώμα.

2. Καταγραφή των περιεχομένων

μετακόμιση καταγραφή περιεχομένων

Ένας συνήθης τρόπος είναι να σημειώσετε πάνω σε όλες τις κούτες και σε εμφανές σημείο, έναν αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε δωμάτιο. Έτσι, θα μπορέσετε να διακρίνετε ευκολότερα το πού προορίζεται το περιεχόμενο τους. Αν η αρίθμηση δεν σας βολεύει, μπορείτε να σημειώσετε ολογράφως τα ονόματα των δωματίων.

Προαιρετικά, μπορείτε να καταγράφετε χειρόγραφα σε μια λίστα όλες τις κούτες και τις συσκευασίες που περιέχουν μέσα τους. Επιπρόσθετες πληροφορίες είναι χρήσιμες, όπως το αν περιέχουν εύθραυστα αντικείμενα, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης κατά τις μετακινήσεις τους, ενώ το ίδιο ισχύει για τα υπόλοιπα πολύτιμα αντικείμενά σας. Μια άλλη συμβουλή μετακόμισης, εφόσον σας βοηθά, είναι να βγάζετε φωτογραφίες του εσωτερικού κάθε κούτας, ώστε να γνωρίζετε εύκολα και γρήγορα τι περιέχει, χωρίς να χρειάζεστε χειρόγραφη σημείωση.

Μπορείτε να καταγράφετε το περιεχόμενο κάθε κούτας ή να βγάλετε φωτογραφίες.

Προαιρετικά, μπορείτε να καταγράφετε χειρόγραφα σε μια λίστα όλες τις κούτες και τις συσκευασίες που περιέχουν μέσα τους. Επιπρόσθετες πληροφορίες είναι χρήσιμες, όπως το αν περιέχουν εύθραυστα αντικείμενα, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης κατά τις μετακινήσεις τους, ενώ το ίδιο ισχύει για τα υπόλοιπα πολύτιμα αντικείμενά σας. Μια άλλη συμβουλή μετακόμισης, εφόσον σας βοηθά, είναι να βγάζετε φωτογραφίες του εσωτερικού κάθε κούτας, ώστε να γνωρίζετε εύκολα και γρήγορα τι περιέχει, χωρίς να χρειάζεστε χειρόγραφη σημείωση.

Πώς όμως θα ωφεληθεί ο χώρος του Real Estate από το εν λόγω πρότζεκτ; Η απάντηση δίνεται τόσο μέσα από τους υπεύθυνους του έργου, όσο και από εκτεταμένες μελέτες.

μετακόμιση οργάνωση

Η λέξη «κλειδί» σε μια επιτυχημένη μετακόμιση είναι η οργάνωση. Αν γίνει σωστά, εξασφαλίζεται ασφαλέστερη μετάβαση των πραγμάτων σας στη νέα κατοικία σας.

#B. Κάνετε έρευνα αγοράς

Όπως σε κάθε άλλη παροχή υπηρεσίας, έτσι και κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε έρευνα αγοράς. Συγκεκριμένα, προτείνουμε να απευθυνθείτε σε πολλές μεταφορικές εταιρείες, ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τις τιμές τους.

Για παράδειγμα, αν η πρόσβαση στο διαμέρισμά σας είναι δύσκολη λόγω κατασκευής, είναι πιθανό να χρειαστείτε ανυψωτικό μηχάνημα. Παράλληλα, σε περίπτωση που διαθέτετε αντικείμενα που απαιτούν, για διαφορετικούς λόγους, ξεχωριστή μεταχείριση (όπως ένα έργο τέχνης), είναι αναγκαίες οι παροχές ειδικών μετακομίσεων. Θα πρέπει να ρωτήσετε, λοιπόν, τη μεταφορική σε τι βαθμό μπορεί να σας προσφέρει όλα τα παραπάνω είτε η ίδια είτε άλλες εταιρείες, με τις οποίες συνεργάζεται. Είναι σημαντικό, όμως, να έχετε στο μυαλό σας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το κόστος ανεβαίνει.

Τέλος, ίσως χρειαστείτε υπηρεσίες αποθήκευσης, για τα έπιπλα και τα αντικείμενά σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν η μεταφορική δύναται να σας παρέχει μια τέτοια επιλογή. Θα πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια και την προστασία της περιουσίας σας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο κάποιας απώλειας ή καταστροφής. Εάν υπάρχει η δυνατότητα, μπορείτε να ζητήσετε και ασφαλιστική κάλυψη.

Η έρευνα αγοράς θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε ολοκληρωμένη εικόνα για τις υπηρεσίες και τις τιμές των μεταφορικών εταιρειών.

έρευνα αγοράς μετακόμιση
Αγορά σπιτιού: 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επίλογος

Η διαδικασία της μετακόμισης είναι το τελικό στάδιο πριν μεταβείτε σε ένα νέο σπίτι. Με σωστή οργάνωση μπορεί να γίνει απλούστερη και ευκολότερη. Εξίσου σημαντική είναι η έρευνα αγοράς, αφενός επειδή μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, αφετέρου καθώς δύναται να καλύψει ειδικές ανάγκες που θα προκύψουν.

Αρκετές συμβουλές μετακόμισης που διαβάσατε θα σας φανούν χρήσιμες όταν έρθει η στιγμή να μεταβείτε σε ένα καινούργιο σπίτι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από καταστάσεις που έχουν αντιμετωπίσει οι πελάτες μας στο παρελθόν. Όταν εργαζόμαστε για εσάς, είμαστε κάτι παραπάνω από μια εταιρεία συμβούλων αγοράς ακινήτων. Είμαστε δίπλα σας, ώστε να σας συμβουλέψουμε έμπρακτα για οτιδήποτε προκύψει.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να προγραμματίσετε μια δωρεάν συμβουλευτική συνεδρία.