Yatırım Yoluyla Vatandaşlık programları dünyada ve Avrupa’da hızla yaygınlaşmaktadır. Bazı ülkeler, ulusal ekonomisine direkt para akışı yoluyla, tüm dünya vatandaşlarına, pasaport vaat etmektedir. Avrupa’da programa dahil ülkeler, vatandaş olmak isteyen kişilerden yerel ekonomilerine yatırım yapmalarını beklemektedir. Yatırım Yoluyla Yunanistan Vatandaşlığı programı, Yunan ekonomisine yapılan yatırım karşılığında yasal olarak vatandaşlık edinme fırsatı sunuyor. Bu program, vatandaşlığı geleneksel yöntemlerden daha kolay ve daha hızlı almanıza yardımcı olur.

Bu statüyü elde etmek için, gerekli tüm belgeleri sağlamanız, en az 250.000 € tutarında bir mülk yatırımı yapmanız, siyasi ve ekonomik durum tespiti kontrollerini geçmeniz gerekir.

SPACEERS™, deneyimli yatırımcı temsilcisi olarak, sürecin tamamını kolaylaştırarak, mülk edinme prosedürünün tamamı boyunca potansiyel yatırımcıyı temsil edebilir.

Yatırımcıların işlemleri bizzat yapma zorunluluğu yoktur. Prosedür, avukatlarımız tarafından vekaleten yürütülür. SPACEERS™ yatırım sürecinizi sizin adınıza takip eder. Yatırım enstrümanı olacak gayrimenkulü bulmanıza ve en iyi şeklde faydalanmanıza destek olur.

Tek yapmanız gereken şu kararları vermek:

  • Bu yatırım için ne kadar bütçe ayırmak istiyorsunuz?
  • Yunanistan’da uzun süreli ikamet etmek istiyor musunuz?
Yatırım Yoluyla Yunanistan Vatandaşlığı

Yatırım yoluyla Yunan vatandaşlığı, uluslararası arena da bir çok farklı ihtiyacı karşılar. İş insanları, yatırımcılar ve yurt dışında aktif seyahat ihtiyacı olan kişiler bu programdan en wok yararlananlardır. İkinci bir pasaport, kişilerin kendi ülkelerinden başka bir alternatif gelecek planı imkanı verir. Uluslararası kazanca sahip kişiler vergi planlamasında da avantaj sağlayabilirler.

Çifte Vatandaşlığının Avantajları

İkinci bir pasaport edinme bir çok fırsat sunar. Bunlardan en öne çıkanları;

  • Serbest uluslararası dolaşım
  • Alternatif ekonomik fırsatlar, yüksek yaşam kalitesi
  • Yaşam güvencesi, gelişmiş insan hakları

Yunanistan Vatandaşlığı Ayrıcalıkları

  • Amerika, Kanada ve Şengen bölgesindeki ülkelere, turistik vize alma zorunluluğu olmadan, serbestçe seyahat edebilme.
  • Ilıman ilkime sahip, olağanüstü doğası, tertemiz yaşam alanlarına sahip bir ülkede yaşam ve emeklilik hayatı sürme imkanı.  
  • Covid-19 pandemisinin yarattığı zorlu koşullara rağmen, bir çok ülkeye kıyasla Yunanistan vaka sayıları ve istatistikleri ile, krizi başarıyla yönetmiştir. Ulusal sağlık sistemi tüm vatandaşları için yeterli ve kaliteli hizmet sağlamaktadır.
  • Özel ve kamu eğitim-öğretim kurumları,  bütün yaş guruplarındaki yerli ve yabancı öğrenciler için eşit ve yüksek standartlı eğitim vermektedir.
  • Yatırım yoluyla vatandaşlık hakkına sahip olan ebeveynlerin çocukları da aynı haklardan yararlanır. Buna ek olarak, yüksek öğrenim kurumlarında akademik eğitim alabilir. Çalışma, yaşama ve vizesiz şerbet dolaşım iznine sahip olurlar.
  • Yabancı yatırımcıların tüm aile fertleri aynı haklardan yararlanarak, güvenli ve sağlıklı bir yaşam sürerler.

Yunanistan vatandaşlığı nasıl alınır?

Yatırım yoluyla Yunan vatandaşlığı almanın ilk şartı, Yunanistan Golden Visa Oturum İzni sahibi olmaktır. Ülkeye minimum 250.000€ değerinde gayrimenkul yatırımı yapılmalıdır. Emlak, devre-mülk veya arsa yatırımı yapılabilir.

Yunanistan Golden Visa oturum izni daimi olarak yatırımcıya ait olur. İzin belgesi her 5 yılda bir yenilenmesi gerekmektedir. Bu süre içerisinde, yatırım elden çıkarılmamalıdır. Oturma izni sahiplerinin ülkede bulunma şartı yoktur. Buna rağmen yatırımcı vatandaşlığa baş vurmak istiyorsa, farklı bir uygulama izlenir.

7 yıl sonra – Yunanistan Golden Visa oturum izninizi aldıktan ve yılda en az 183 gün Yunanistan’da geçirdikten sonra, AB pasaportu için vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.

Yunanistan’da ve kendi ülkenizde de temiz bir sabıka kaydınız olmalıdır.

Vatandaşlığa başvuracak ana yatırımcının  ailesi de faydalanabilir. Partner/eş, eşlerin anne ve babaları ve 21 yaşın altındaki tüm çocukları kapsama dahildir. 

Yunanistan vatandaşlığı, size doğal olarak Avrupa vatandaşlığı verir. Yunanistan Avrupa Birliği üyesi olduğu için, vatandaşları otomatik olarak Avrupa vatandaşıdır. Yani Avrupa’da dilediğiniz yerde yaşamanıza, çalışmanıza veya eğitim almanıza izin verilir.

Yatırım yoluyla vatandaşlık programı kapsamında Yunanistan vatandaşlığı  kazandıktan sonra, siz ve aileniz ömür boyu tam vatandaşlığın tadını çıkarabilirsiniz. Haklarınız gelecek nesillere soy yoluyla aktarılabilir.

Başvuru: Öncelikle ikamet başvurunuzu yapmalısınız. Başvuru ile birlikte ibraz edilmesi gereken doğum belgeleri, evlilik ve boşanma belgeleri gibi belgelerin bir listesini ve ayrıca sabıka kaydı göndermeniz gerekir. Tüm belgeler Yunanca olmalıdır. Kamu kuruşularından alınan belgeler Apostil edilmelidir. Tüm belgeler, Dışişleri Bakanlığındaki Tercüme Servisi veya Yunanistan Barosu üyesi bir avukat tarafından resmi olarak tercüme edilmelidir.

Başvuru İncelemesi: Yunan Makamları, nihai oturma izni verilmeden önce geçici bir izin olarak kullanılabilecek bir başvuru makbuzu düzenler. Belge bir yıl geçerlidir. Başvuru incelenir ve durum tespiti kontrolleri yapılır. Bu adım genellikle yaklaşık iki ay sürer.

Golden Visa Düzenlenmesi: Daimi oturma izni olan ‘Golden Visa’, Yunan hükümetine yapılan başvurunun başarılı bir şekilde incelenmesinden sonra verilir.

Vatandaşlık Başvurusu: Art arda yedi (7) yıl ikamet ettikten sonra, Yunan vatandaşlığı başvurusunda bulunabilirsiniz.

Yunanistan Vatandaşlığı için Genel Koşullar:

  • Ana başvuru sahibi, başvuru sırasında 18 yaşından büyük olmalıdır.
  • Temiz bir sabıka kaydına sahip olmalı ve vatandaşlık başvurusuna kadar olan son on yılda kasten işlenen bir suçtan / suçtan hüküm giymemiş olmalıdır.
  • Sınır dışı edilme emri altında olmamalıdır.

Başvuru sahibinin, başvurudan önce arka arkaya yedi yıl süreyle Yunanistan’da yasal olarak ikamet etmiş olması gerekir.

  • Diğer ülkelerden farklı olarak Yunanistan, ülkede vatandaşlık elde etmek için belirli koşullar koymaktadır. Başvuru sahibi: Yunan dili, tarihi ve kültürü hakkında yeterli bilgiye sahip olmalıdır.
  • Yunanistan'da gayrimenkul sahibi olmak, vergi ödemek, bir Yunan üniversitesine gitmek vb. ülkenin ekonomik ve sosyal hayatına entegre olunmalıdır.

Yatırım Yoluyla Yunanistan Vatandaşlığınızı Kazandıktan Sonra

  • Yunanistan vatandaşı olduktan sonra, ülkede ikamet etmeye devam etmediğiniz sürece herhangi bir vergi yükümlülüğünüz yoktur. Yunanistan'da yılda 183 günden fazla zaman geçiren kişiler vergi mükellefi olarak kabul edilir.
  • Yunanistan'da, ülkeyle çifte vatandaşlık konusunda herhangi bir kısıtlama olmadığından, asıl vatandaşlığınızı korumanıza izin verilmektedir.
  • Vatandaşlığınızı aldıktan sonra, artık vize yenilemeleri gerekmediğinden yatırımınızı elden çıkarmakta özgürsünüz.

Gayrimenkul Alıcı Temsilcisi: Tahmin ettiğinzden daha çok ortak yanımız var!

MAKALEYI OKUYUN

Siz ve aileniz için başvuru belgelerinin ve maliyet tahminlerinin tam listesini almak için SPACEERS ™ ile iletişime geçmekten çekinmeyin. Şimdi Yunanistan’da gayrimenkul yatırımı yapmanın ve Yunanistan Golden Visa Oturum İzni avantajlarından ve nihayetinde yatırım yoluyla Yunanistan Vatandaşlığı edinmenin tam zamanı.

Formu doldurarak bize ulaşabilir ve ücretsiz danışmanlık seansında yatırım danışmanımız ile görüşebilirsiniz.