Εισαγωγή.

Αποφασίσατε να αγοράσετε ακίνητο; Συγχαρητήρια! Αν όμως είχατε την επιλογή να εξοικονομήσετε χρόνο, κόπο και χρήματα με ελάχιστο κόστος θα την αξιοποιούσατε; 

Η αγορά ενός ακινήτου είναι μια σημαντική οικονομική και συναισθηματική απόφαση για την οποία οι αγοραστές πρέπει να προετοιμαστούν καταλλήλως. Είτε ξεκινάτε τώρα την αναζήτηση σας είτε έχετε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση, το να κάνετε λάθη κατά την αγοραστική διαδικασία ενός ακινήτου μπορεί να οδηγήσει σε πολλούς μελλοντικούς πονοκεφάλους. Τα περισσότερα προς πώληση ακίνητα εκπροσωπούνται από επαγγελματίες μεσίτες οι οποίοι στοχεύουν συνήθως στη διασφάλιση των συμφερόντων του πωλητή.

Πως λοιπόν θα προστατέψετε τα δικά σας συμφέροντα; Απλά, προσλαμβάνοντας έναν ανεξάρτητο σύμβουλο αγοράς ακινήτου θα διασφαλίσετε την εύρεση του σωστού ακινήτου στη σωστή τιμή.

Παρακάτω θα δούμε 10 λόγους για τους οποιούς αξίζει να συνεργαστείτε και εσείς με έναν ανεξάρτητο σύμβουλο αγοράς ακινήτου. 

#1. Eκπροσωπεί μόνο τα δικά σας συμφέροντα.

Οι περισσότεροι αγοραστές σήμερα αναζητούν ακίνητα μέσω διάσημων Real Estate Portals (xe.gr, spitogatos κτλ) και στη συνέχεια επικοινωνούν με τα μεσιτικά γραφεία που εκπροσωπούν τον πωλήτη του ακινήτου.

Το πρόβλημα που δημιουργείται σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι οι μεσίτες ακινήτων αντιπροσωπεύουν κυρίως τα συμφέροντα του πωλητή. Είναι ευθύνη τους να σας δείξουν το ακίνητο αλλά όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων, καθώς ο πωλητής θέλει να πουλήσει ακριβά και ο αγοραστής να αγοράσει φθηνά. Αντίθετα, ο ανεξάρτητος σύμβουλός σας έχει βαθιά γνώση της αγοράς ακινήτων, με αποτέλεσμα να εκπροσωπεί δίκαια τα συμφέροντα σας. 

#2. Καταλαβαίνει τις ανάγκες.

Η αγορά ακινήτου είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως αρκετές φορές δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε με μια αγορά μας. 

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος που έχετε επιλέξει “δουλεύει” μόνο για σας χωρίς να επωφελείται από το μεσίτη ή τον πωλητή του ακινήτου. Αρμοδιότητα του λοιπόν είναι να σας ακούσει προσεκτικά, να αξιολογήσει τις προϋποθέσεις αναζήτησης που έχετε θέσει και φυσικά, να ζυγίσει, πάντα συμβουλευτικά, τις ανάγκες από τα θέλω σας. Έτσι θα σας προτίνει έξυπνες οδούς και λύσεις προκειμένου να προστατεύεστε το κεφάλαιο σας.

#3. Εξοικονομεί το χρόνο σας.

Αν ο ελεύθερος χρόνος σας είναι περιορισμένος, ένας σύμβουλος αγοράς ακινήτων θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο και ενέργεια από ακίνητα που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες σας. 

Η διαδικάσια της αναζήτησης και οι επισκέψεις απαιτούν οργάνωση, σωστό συντονισμό και φυσικά, άπλετο ελεύθερο χρόνο. Ο σύμβουλος θα επισκεφτεί ο ίδιος προσωπικά τα ακίνητα που πιστεύει πως ταιριάζουν στις ανάγκες σας και εφόσον τα φιλτράρει θα σας παροτρύνει να επισκεφτείτε μόνο τα ακρώς κατάλληλα.

Η αποστολή μας είναι να σας βρούμε την κατάλληλη ιδιοκτησία στη βέλτιστη τοποθεσία, στη σωστή τιμή.

#4. Έχει πρόσβαση σε ακίνητα εκτός της διαφημιζόμενης αγοράς.

Η μεγάλη επιστροφή του Ελληνικού Real Estate οδήγησε σε ραγδαία αύξηση της ζήτησης. Τα προσφερόμενα “καλά” ακίνητα στα διάσημα portals έχουν αναρίθμητους υποψήφιους αγοραστές με αποτέλεσμα η αγορά ακινήτου να μετατρέπεται πλεόν σε “παιχνίδι ταχύτητας”. 

Προσλαμβάνοντας έναν έμπειρο σύμβουλο έχετε πρόσβαση σε ακίνητα εκτός της διαφημιζόμενης αγοράς μέσω του δικτύου του. Επιπρόσθετος σκοπός του σύμβουλου είναι να χτίζει καθημερινά άρτιες σχέσεις με μεσιτικά γραφεία, πληροφοριοδότες και ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να ανιχνεύει ακίνητα πριν αναρτηθούν στις αγγελίες. 

#5. Κατανοεί τον παλμό της αγοράς.

Οι εμπορικές αξίες των ακινήτων είναι μια περίπλοκη υπόθεση που αρκετές φορές μπορεί να οδηγήσει σε μια λάθος εκτίμηση. Εάν δεν έχετε εμπειρία στο κλάδο είναι σχεδόν αδύνατον να γνωρίζετε όλες τις διακυμάνσεις των εμπορικών αξιών σε κάθε περιοχή.  

Ο σύμβουλος σας εκτός από την ειδίκευση του στις εκτιμήσεις εμπορικών αξιών παρατηρεί σχολαστικά τη παρούσα αλλά και την μελλοντική τάση της αγοράς. Η σωστή εκτίμηση της αγοράς σας βοηθάει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις, να προστατέψετε το κεφάλαιο σας και να μεγιστοποιήσετε την αξία του ακινήτου στο μέλλον αν η περιοχή πάρει αξία.  

#6. Αναλαμβάνει όλη την επικοινωνία.

Η αγορά ενός ακινήτου απαιτεί αρκετό συντονισμό που περιέχει πλήθος τηλέφωνημάτων, emails και χαρτούρας. Από την αρχική επικοινωνία με τους μεσίτες έως και την ενορχήστρωση των δικηγόρων, μηχανικών και συμβολαιογράφων, η αγορά ακινήτου απαιτεί χρόνο στην επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο σύμβουλος αναλαμβάνει όλη αυτή την επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία προκειμένου να λαμβάνετε τις πληροφορίες που έχουν πραγματικά αξία και ταυτόχρονα να απολαύσετε την αγοραστική διαδικασία χωρίς άγχος και στρες. 

#7. Συντονίζει τις επισκέψεις.

Μια από τις πιο επίπονες εργασίες που έχει η αναζήτηση ακινήτου είναι οι επισκέψεις και ο συντονισμός τους. Οφείλουμε όλοι να παραδεχτούμε πως η καθημερινή επικοινωνία με δεκάδες μεσίτες μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. 

Εάν ο ελεύθερος χρόνος σας είναι πολύτιμός ένας σύμβουλος αγοράς ακινήτων θα σας βγάλει απο τη δύσκολη θέση. Μια από τις αρμοδιότητες του είναι να επικοινωνεί καθημερινά με τα μεσιτικά γραφεία για λογαριασμό σας, να συλλέγει πληροφορίες, να συντονίζει σωστά τις επισκέψεις καθώς και να προστατεύει το χρόνο σας στη περίπτωση που ένα ακίνητο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που έχετε θέσει. 

Σας βοηθάμε να απολαύσετε την αγοραστική διαδικασία με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη.

#8. Διαπραγματεύεται για εσάς.

Ανάλογα με το ακίνητο που σας ενδιαφέρει και τη τρέχουσα κατάσταση της αγοράς, η ύπαρξη ενός κορυφαίου διαπραγματευτή μπορεί να σας εξοικονομήσει μεγάλο ποσοστό του κεφαλαίου σας. 

Πριν τη διαπραγμάτευση, ο σύμβουλος αγοράς ακινήτων θα πραγματοποιήσει μια συγκριτική μελέτη και ανάλυση της αγοράς που θα αποδεικνύει με στοιχεία τα ακίνητα που είναι υπερτιμημένα. Στη συνέχεια θα παρουσιάσει αυτά τα στοιχεία στον πωλητή του ακινήτου προκειμένου να μειώσει το τίμημα. Φυσικά, πέρα από τα παραπάνω, ο σύμβουλος σας έχει εμπειρία στην ανθρώπινη επικοινωνία και τις πωλήσεις, στοιχεία που τον καθιστούν απόλυτα ικάνο για τη διαπραγμάτευση.

#9. Είναι το συναισθηματικό σας φίλτρο.

Η αγορά του μελλοντικού σας ακινήτου είναι μια σημαντική οικονομική αλλά και συναισθηματική απόφαση. Ο σύμβουλος σας δεν εμπλέκεται συναισθηματικά με το ακίνητο που μπορεί να σας αρέσει και έτσι θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν λάθη και βιαστικές αποφάσεις.

Φυσικά, η τελική απόφαση ανήκει πάντα σε σας, τον αγοραστή. Παρ’ όλ’ αυτά, ο σύμβουλος θα σας βοηθήσει να σταθμίσετε τα θετικά και αρνητικά στα ακίνητα που σας ενδιαφέρουν.

#10. Αναλαμβάνει όλα τα γραφειοκρατικά.

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι που μπορεί να καθυστερήσει ένα νέο συμβόλαιο ακινήτου με αποτέλεσμα να δημιουργεί επιπρόσθετο άγχος στους αγοραστές. Στη διαδικασία αγοράς εμπλέκονται μεσίτες, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και φυσικά, το Ελληνικό κράτος. 

Προσλαμβάνοντας έναν έμπειρο σύμβουλο είστε βέβαιοι πως η γραφειοκρατική διαδικασία θα κυλήσει ομαλά σε οριοθετημένο χρονοδιάγραμμα και με τη σωστή διασφάλιση των ποινικών ρητρών χρόνου. Επίσης, ρόλος του σύμβουλου είναι να διατηρεί τακτή επικοινωνία με τον πωλητή, τους δικηγόρους και των δύο πλευρών καθώς και τον συμβολαιογράφο. Έτσι θα είστε σίγουροι πως η συλλογή των απαιτούμενων εγγραφων προχωράει ορθά εντός του επιθυμητού χρονικού ορίζοντα.   

Σε τι διαφέρει ο μεσίτης από τον σύμβουλο; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επίλογος.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι να προσλάβετε και εσείς έναν ανεξάρτητο σύμβουλο αγοράς ακινήτου και οι 10 κορυφαίοι λόγοι που αναφέραμε παραπάνω πρέπει να σας λύνουν τις βασικές απορίες.

Όταν προσλαμβάνετε έναν σύμβουλο, έχετε έναν επαγγελματία στο πλευρό σας να προασπίζει τα συμφέροντα σας καθώς και να σας εκπροσωπεί σε κάθε στάδιο από την αρχική αναζήτηση μέχρι και το τελικό συμβόλαιο. Η αγορά ακινήτου είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές που θα πραγματοποιήσετε ποτέ, αξίζει λοιπόν να την κάνετε σωστά. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για μας πατώντας εδώ καθώς και για τη διαδικασία και βήματα που ακολουθούμε με κάθε νέο πελάτη μας.